Argentina, matkultur!

När man tänker på Argentinsk mat tänker man oftast på tex exotiska grönsaker och heta, kryddiga rätter. Är det var man är ute efter har man då kommit fel.

Argentina är mest känd för sitt kött. Köttet håller hög kvalité. Om man beställer kött på en resturange får man oftast en stor köttbit och kanske lite pommes eller liknande. De använder inte så myket grönsaker i Argentina, inte heller kryddor. På resturanger finns oftast bara ett saltkar och inget pepparkar. Glassen är även mycket god i Argentina, ett måste om du åker dit!

Mattips:

Du bör inte missa att äta en vällagad parrillada - ett fat med allsköns köttprodukter och mycket, mycket gott. En parrillada kan innehålla grillat nötkött, chorizo (inte att jämföra med den spanska), morcilla - blodkorv, chinchulines och tripas gordas (grillade tunn- och tjocktarmar) och även bräss - molleja.

Maträtten Milanesas finns överallt - typ panerat kött, ibland med skinka och ost till.

Parrillada


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0